Business

Is LED-verlichting op zonne-energie de juiste keuze voor commerciële omgevingen?

Zonne-energie wordt al lang besproken als een mogelijk alternatief voor traditionele energiebronnen, met name op het gebied van verlichting. Toen ze voor het eerst op de markt werden geïntroduceerd, werd LED-verlichtingstechnologie op zonne-energie als onbetaalbaar beschouwd, wat meestal een jonge en evoluerende technologie is. In de loop der jaren is de prijs van verlichting op zonne-energie aanzienlijk gedaald naarmate er meer op zichzelf staande verlichtingsopties beschikbaar zijn gekomen. In plaats van deel uit te maken van een groter zonneraster, heeft elke lamp zijn eigen zonnepaneel. Als gevolg hiervan is het tijd voor bedrijven om opnieuw te onderzoeken of zonnetechnologie de beste keuze is voor commerciële omgevingen.

Installatiekosten nader bekeken

Aanvankelijk waren de hoge installatiekosten van LED-verlichting op zonne-energie een belangrijke reden waarom deze in de meeste commerciële omgevingen over het hoofd werd gezien. In de afgelopen vijf jaar zijn de aanschaf- en installatiekosten concurrerender geworden. Sterker nog, het installeren van Solar LED verlichting is vanwege een aantal unieke eigenschappen vaak goedkoper dan conventionele verlichting.

Een factor waarmee rekening moet worden gehouden, zijn de basisinstallatiekosten. Omdat elke lamp op zonne-energie onafhankelijk van het elektriciteitsnet werkt, moet u betalen om de draad vanaf de dichtstbijzijnde netaansluiting te verlengen, waardoor de kosten voor het graven van sleuven worden geëlimineerd. Dit maakt het installatieproces van LED-lampen op zonne-energie veel goedkoper dan conventionele energiebronnen of op het net gebaseerde zonnepanelen.

Als extra bonus biedt het op zichzelf staande ontwerp maximale flexibiliteit en veelzijdigheid op het gebied van ontwerp en verlichtingsefficiëntie.

Een nadere blik op de kosten op lange termijn

  • behouden

Als we kijken naar de lopende kosten van een verlichtingsoplossing, is het onderhoudsaspect vaak een van de duurste. Met op zichzelf staande LED-verlichtingsoplossingen op zonne-energie kunnen bedrijven veel van hun traditionele onderhoudskosten elimineren. Er zijn geen draden of aansluitingen die onderhouden, gerepareerd of vervangen moeten worden.

  • Energiekosten

LED-verlichting op zonne-energie is tegenwoordig kosteneffectiever dan ooit. Al meer dan 10 jaar heeft zonne-energie bewezen een betrouwbare manier te zijn om uw maandelijkse energierekening te verlagen, omdat het geen externe elektriciteit verbruikt.

  • vervanging

De laatste langetermijnkosten waarmee rekening moet worden gehouden, zijn vervanging. Net als bij het overwegen van onderhoudskosten, zijn er veel redenen waarom LED-verlichting op zonne-energie de meest kosteneffectieve oplossing is in termen van vervangingskosten. Omdat de hele unit op zichzelf staat, hoeven er geen kabels of aansluitingen te worden vervangen. Met deze functie kan elke unit naar behoefte worden vervangen zonder ingrijpende revisie van het energienet.

Algemeen

Hoewel het gebruik van zonneverlichting in commerciële omgevingen tal van ecologische en sociale voordelen met zich meebrengt, was de initiële investering vaak een onoverkomelijke barrière. Naarmate de onderliggende technologie vordert, worden de initiële investeringskosten aanzienlijk verlaagd. LED-verlichting op zonne-energie is de meest kosteneffectieve commerciële verlichtingsoplossing geworden, zelfs zonder rekening te houden met de extra voordelen, zoals het elimineren van de dreiging van stroomuitval/-uitval.

A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.