Business

Ontdek de wonderen van de wetenschap: leuke plekken voor nerds

Als je de voorkeur geeft aan excentrieke dingen, kijk dan eens naar het Salvador Dalí Museum in Figueres, Spanje. Deze galerij is een uniek kunstwerk op zich, gemaakt door de beroemde muzikant Salvador Dalí. Het staat vol met zijn psychedelische producties, van ontdooiende klokken tot vreemde sculpturen, waardoor het een must-see is voor aanhangers van de progressieven.

Momenteel maken we een reis naar Cappadocië, Turkije, waar je een luchtballonavontuur kunt maken over een uniek landschap van sprookjesachtige rookschachten Fun Places en grotwoningen. De transcendente charme van dit gebied is de wens van elke professionele fotograaf, en er in een levendige ballon overheen zweven is een buitengewone ervaring.

Denk eens aan een donjon bij de Ariau Amazon Towers in Brazilië als je verlangt naar een voorkeur voor het verbazingwekkende in het hart van het Amazone-oerwoud. Deze boomhutvakantieaccommodaties gebruiken een speciale manier om de weelderige aantrekkingskracht van het bos en zijn overvloedige wilde dieren te ervaren.

De Dans Le Noir-eetgelegenheden in talloze steden over de hele wereld bieden precies die ervaring. Het is een unieke manier om uw vooroordelen over eten te testen en op een veel dieper niveau verbinding te maken met uw bevindingen.

Over kunst gesproken: ben je ooit eerder het ongewone Underwater Sculpture Park in Grenada tegengekomen? Deze unieke bestemming omvat een verzameling sculpturen ondergedompeld onder het kristalheldere water van de Caribische Zee. Het is niet alleen een opmerkelijke creatieve onderneming, maar het fungeert ook als een door de mens gemaakt koraalrif, dat reclame maakt voor het waterleven en de ontwikkeling van riffen.

Voor iets ongewoons kunt u het Museum van Middeleeuwse Martelinstrumenten in Praag, Tsjechië, overwegen. Deze galerij toont een verkoelende verzameling gadgets die worden gebruikt om ongemak en pijn te veroorzaken in de middeleeuwen. Het is een macabere trip naar de donkere elementen van de achtergrond.

Als u in België bent, bezoek dan zeker het Atomium in Brussel. Dit grote raamwerk, gemaakt om eruit te zien als een ijzerkristal dat 165 miljard keer is vermenigvuldigd, is een kunstwerk met een geavanceerd ontwerp. Binnenin vind je een galerij die de achtergrond van het Atomium en zijn functie tijdens de Wereldtentoonstelling van 1958 laat zien.

Je bent naar het beste gebied gekomen als je genoeg hebt van exact dezelfde oude bezoekerslocaties en op zoek bent naar een excentrieke en aparte reis. We hebben de wereld rondgezocht om u een checklist te geven van een van de meest ongewone en plezierige gebieden om naartoe te gaan. Van excentrieke galerijen tot psychedelische natuurlijke wonderen, deze locaties zorgen ervoor dat je buitengewone herinneringen achterlaat.

Het Eiland van de Poppen in Mexico kan uw optimale locatie zijn. Of je het nu gelooft of niet, een bezoek aan dit eiland zal zeker rillingen over je ruggengraat veroorzaken.

Voor een dosis fantasierijke excentriciteit is het Museum voor Hedendaagse Kunst in Kanazawa, Japan, een goudmijn van progressieve kunstopstellingen en psychedelische tentoonstellingen. Het grensverleggende werk met beeldscherm zal uw aannames zeker op de proef stellen en uw creatieve verbeelding stimuleren.

Het Mütter Museum in Philadelphia is een must-bezoek als je een bibliofiel bent met een voorkeur voor het ongewone. Deze klinische galerij herbergt een grote verzameling klinische curiosa, van fysiologische monsters en antieke medische hulpmiddelen tot onderhouden menselijke lichaamsorganen. Het is zowel verontrustend als opmerkelijk, waarbij een duidelijke kijk op de achtergrond van medicatie wordt gebruikt.

Als je je waagt aan de transcendente landschappen van het Wulingyuan-natuurgebied in China, zul je zeker terechtkomen in een land van dreigende zandstenen zuilen, dichte bossen en steile watervallen. Het is een locatie die lijkt te zijn geplukt uit de webpagina’s van een droomboek.

Van excentrieke galerijen tot psychedelische natuurlijke wonderen, deze locaties zullen je zeker onvergetelijke herinneringen bezorgen.

Als je geïnteresseerd bent om je rechtstreeks in de wereld van het vreemde te wagen, ga dan naar het Museum of Bad Art in Massachusetts. Als je de voorkeur geeft aan excentrieke dingen, ga dan naar het Salvador Dalí Museum in Figueres, Spanje. Als je een bibliofiel bent met een voorliefde voor het ongewone, dan is het Mütter Museum in Philadelphia een must-bezoek. Als je een fan bent van alles wat paranormaal en raar is, overweeg dan eens een kijkje te nemen in het Roswell UFO Museum in New Mexico.

Als je zin hebt in unieke en gekke accommodaties, overweeg dan om in de Dog Bark Park Inn in Cottonwood, Idaho te verblijven. Deze bed-and-breakfast heeft de vorm van een enorme beagle en u kunt in het lichaam van uw huisdier uitrusten. Het is niet alleen een comfortabele plek om te verblijven, maar ook een geweldige fotolocatie voor je Instagram-feed.

Bent u een liefhebber van alle punten, levendig en eigenzinnig? De wegen zijn de wens van professionele fotografen, en de gemoedelijke sfeer van de gemeenschap maakt het een uitstekend gebied om tot rust te komen en te ontspannen in de bijzondere omgeving.

A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.